Emma - Apr 13th, 2019

Šminka

Šminka predstavlja kozmetičke proizvode (maskare za oči, ruž i sjajilo za usne, sjenilo za oči, olovke za uči i usne, puder, rumenilo, tuš…) koji su namijenjeni uljepšavanju izgleda.

Žene ju prvenstveno koriste za naglašavanje očiju, usana, obrva i sl., iako služi i za prikrivanje akni i tamnih mrlja na koži. Proizvodi poput maskare, olovke i sjenila za oči naprosto vas „oživljavaju“.

Osim toga, dekorativna kozmetika može vam pomoći u postizanju veće razine samopouzdanja što je osobito korisno u svakodnevnim poslovnim izazovima i situacijama.

Odgovarajući visokokvalitetni puderi i korektori u isto vrijeme djeluju kao „ovlaživači“ te služe za hidrataciju kože. Koža se osjeća dobro; ona „diše“ jer pore nisu zatvorene.

Ipak, kao prvi sloj šminke preporučuje se da to budu primeri odnosno podloge (baze) za lice. Primer za lice odabire se prema tipu kože: primer za suhu kožu, za masnu kožu, za kožu sklonu aknama i sl. Primer za lice ponaša se poput čarobnog štapića. Njime se brišu nesavršenosti, ispunjavaju velike pore i ujednačavaju tekstura lica. Osim toga, idealan je za ublažavanje masnog sjaja kože.

Potražite primere koji sadrže hijaluronsku kiselinu i glicerin da biste osigurali vašoj koži dugotrajnu hidrataciju.

62 views

0